01

nov

Skrivarcirkel i vår!

Läs mer och anmäl dig här

Var med i en skrivarcirkel och bli publicerad

Tema: Funkis på 2000-talet 

Vi lever i en ny tid och för oss med funktionshinder har vardagen inneburit en tuffare kamp. Försämringar i assistans, färdtjänst och hjälpmedel. Bristande tillgänglighet som påverkar våra liv. Vi blir mer exkluderade av samhället.

Denna skrivarkurs är för dig som bär på en historia, men vet inte hur du ska gå vidare. Du får verktyg i att bygga en berättelse. Du blir läst av kurskamraterna som ger sina kommentarer. I slutet av kursen är det meningen vi ger ut en antologi med våra texter.

Skrivandet är ett hantverk. Varje individ har något viktigt att berätta. Du får inblick i hur man skriver så läsaren är delaktig i din historia. Hur man kan tänka kring skrivande. Att skriva behöver inte vara så märkvärdigt. Under kursen får du skrivövningar samt hemuppgifter.

Mika Ihanus är poet och författare. Sari Nykvist är skribent och jobbar som ombudsman på DHR Region Stockholm. De blir dina kursledare och leder samtalen. Vi kommer att jobba med korta (5–10 minuter) uppgifter under kursen ni ska kommentera. Att gå en skrivarkurs innebär förutom att skriva även att läsa och kommentera varandras texter.

Det här är inte en kurs i svensk grammatik. Så glöm vad din svensklärare sa om ditt skrivande. Vi ska vara kreativa och testa oss fram. Vi skriver krönikor, insändare och kortare prosatexter.

Mika har gett ut romanen ”Fjärilen från Rovaniemi” som är en självbiografi om min uppväxt. Och han har blivit publicerad med sin poesi på nätet. Jag skriver i Nollåttan.


Åtta deltagare.

Cirkeln är ett samarbete mellan Mika och DHR Stockholmsavdelningen.

Deltagarna träffas onsdagar klockan 15–17, med början i januari 2023.


Start: 18 januari 2023        

Plats: Bagarmossens Folketshus             

Anmälan: senast 17 december 2022 till sari.nykvist@dhr.se


Välkommen med ansökan

Mika & Sari